Gratis Bubbel Editie van het Lions BAD Festival in Roeselare

Hte BAD festival vond in april 2019 voor het laatst plaats, maar er komt nu een gratis online Bubbel Editie en in 2022 kan het dan weer in levende lijve plaatsvinden. (gf)©Rene De Prins
Hte BAD festival vond in april 2019 voor het laatst plaats, maar er komt nu een gratis online Bubbel Editie en in 2022 kan het dan weer in levende lijve plaatsvinden. (gf)©Rene De Prins
Redactie KW

Het coronavirus kan de festivalvreugde van Lions BAD Festival niet bederven. Uiteraard wordt het dit jaar anders dan anders, maar de organisatie heeft een creatieve oplossing gevonden: er vindt namelijk een gratis, online Bubbel Editie plaats.

Iedereen is welkom op het belevingsfestival, maar het is vooral gericht op mensen met een mentale en/of fysieke beperking en hun familie en begeleiders.

“De elfde editie in 2020 kon helaas niet plaatsvinden, maar dit jaar brengt het festival ons allemaal samen, ook al zitten we apart in onze bubbel. Het is een lichtpuntje in een moeilijke periode”, vertelt Jeroen Verdonck, organisator van Lions BAD Festival.

Deze muzikale shownamiddag zal op voorhand coronaveilig gefilmd worden en zal worden uitgezonden op donderdagmiddag 29 april via de facebookpagina van Lions BAD Festival. Daarna zal iedereen de show gratis online kunnen (her)beleven op de website.

Het Grote Meezingmoment

De eerste artiest die wordt aangekondigd, is Jan De Smet met een unicum op digitale festivals: Het Grote Meezingmoment. Iedereen zal in zijn eigen bubbel kunnen meezingen met tal van grote hits. Bovendien mogen de festivalliefhebbers zelf kiezen hoe het programma van Jan De Smet eruit zal zien.

Er is onder andere keuze tussen meezingers van Will Tura, vrolijke covers van Urbanus en een eigen creatie van Jan De Smets groep De Nieuwe Snaar. De kijkers kunnen hun lievelingsnummers doorsturen via een online poll, die op de website te vinden is. Wie de poll invult, krijgt het zangboekje met teksten toegestuurd en maakt bovendien kans op een leuke verrassing. Naast Jan De Smet zijn er nog vier andere acts voorzien. De namen van die vier artiesten worden binnenkort bekendgemaakt.

De organisatie is nu al bezig met de voorbereidingen voor de volgende liveversie. Het evenement zal plaatsvinden op donderdag 28 april 2022 in het hartje van West-Vlaanderen, namelijk op de nieuwe locatie Expo Roeselare.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.