https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Goed nieuws voor metal- en hardrockfans: Alcatraz 2021 gaat door

In 2017 telde Alcatraz Festival maar liefst 25.000 bezoekers.©STEPHANIE DEMASURE BELGA
In 2017 telde Alcatraz Festival maar liefst 25.000 bezoekers.©STEPHANIE DEMASURE BELGA
Phebe Somers

Het zag er even niet hoopgevend uit, toen hun collega-muziekfestivals één voor één de stekker trokken uit hun plannen voor de zomer van 2021. Maar nu komt de organisatie van Alcatraz met goed nieuws: het metal- en hardrockfestival zal hun bezoekers met open armen ontvangen op 13, 14 & 15 augustus 2021 in Kortrijk.

Stiekem hoopte de organisatie al dat het Overlegcomité de zomer in twee zou splitsen, zodat er meer mogelijk zou zijn in augustus dan in juni en juli. Hun gebeden werden gehoord. “We zijn blij dat het evenement kan plaatsvinden, maar willen het vooral in alle veiligheid laten doorgaan voor onze bezoekers, crew en bands. Hoewel het precies te volgen protocol pas binnenkort gedefinieerd zal worden, vermoeden wij dat het een combinatie zal worden van diverse maatregelen, met vaccinaties en tests als hoofdrolspelers”, zo klinkt het in een persbericht dat de organisatie uitstuurde. Het bewustzijn dat er pas kan gefeest worden wanneer dit veilig kan primeert dus duidelijk.

Uitbreiding laat nog even op zich wachten

Normaal gezien telt Alcatraz Festival vier dagen, maar wegens de timing van de beslissingen van het overlegcomité zijn organisatoren verplicht om snel te schakelen. Het is nu in Kortrijk alle hens aan dek om de nodige voorbereidingen te treffen om een coronaproof succeseditie op poten te kunnen zetten. Naast een extra dag werd er ook een vierde podium beloofd, maar ook die uitbreiding wordt uitgesteld naar 2022.

We willen 200% inzetten op samenhorigheid, camaraderie, verbroederen, samen een pint drinken en bands bekijken, maar vooral véél plezier maken

De komende dagen buigt de organisatie zich over de line-up. Enkele Amerikaanse bands lieten al weten dat een trip naar Europa niet haalbaar is, en worden daarom geschrapt van de affiche. Maar dat is zeker geen domper op de feestvreugde volgens de bezielers van het festival: “We beloven de diverse gaten in de line-up op te vullen met waardige vervangers. Maar vooral willen we andermaal 200% inzetten op: samenhorigheid, camaraderie, verbroederen, samen een pint drinken en bands bekijken, maar vooral véél plezier maken.” Zaken die als muziek in de oren klinken, na een jaar vol social distancing en beperkte samenkomsten.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten