Geen bandje? Geen bier. Cafés op Platse nemen voorzorgen voor match Club Brugge

© MM
Redactie KW

De cafés op De Platse in Brugge zullen vanavond streng controleren op het Covid Safe Ticket. Het plein wordt volledig afgebakend en enkel wie gevaccineerd is, komt erin. Oók voor een pintje op het terras. Aan de ingang krijg je na de scan een bandje. Geen bandje? Dan geen bier. “De politie zal strikt toezien”, zegt Nick Dhoest van Den Comptoir.

Club Brugge speelt vanavond om 21 uur een levensbelangrijke wedstrijd in de Champions League tegen Leipzig. Verlies betekent bijna zeker de Europese uitschakeling. Een gelijkspel of winst betekent Europese overwintering, wat een stunt van formaat zou zijn.

De cafés op De Platse, in de schaduw van Jan Breydel, verwachten dan ook heel wat volk. Daarom worden maatregelen genomen. Het plein wordt afgebakend en er komt een in- en uitgang. Aan die ingang zal gecontroleerd worden op het CST mét paspoort. “Ook voor wie enkel op het terras wil”, is burgemeester Dirk De fauw duidelijk.

Blij dat we open mogen

De uitbaters van de drie cafés kunnen zich vinden in de maatregelen. “We zijn vooral blij dat we open mogen blijven”, zegt Nick Dhoest van Den Comptoir.

“We zullen streng toezien dat de regels strikt worden gevolgd. Wie zijn of haar CST laat scannen, krijgt een bandje waarmee je in alle cafés vrij kan bestellen. Geen bandje? Dan krijg je geen bier. Het is niet de tijd om moeilijk te doen. Wie toch door de mazen van het net glipt, zal door de politie buiten de zone geplaatst worden.”

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.