Fantastisch Ezelsfeestweekend in Kuurne

© BRU
Redactie KW

De diverse partners van de Ezelsfeesten blikken tevreden terug op afgelopen editie. Niet minder dan 21.000 bezoekers zakten afgelopen weekend af naar de Ezelsgemeente.

Charlotte en Emile zijn het snelst op Ezelsjogging

Vrijdag 30 september werd er heel wat afgelopen als opener van de Ezelsfeesten. Zo’n 1.350 deelnemers daagden op om in de centrumstraten van Kuurne het beste van zichzelf te geven. De moedigsten onder hen, 500 in totaal, liepen daarbij de halve marathon Rapper dan een Ezel.

50 ploegen van telkens 4 deelnemers verdeelden dan weer de afstand van de halve marathon onder elkaar in de aflossingswedstrijd. Daarnaast liepen ook nog eens 675 deelnemers de Ezelsjogging. Al voor de derde maal op rij werd ook de titel Snelste ezel en ezelin uitgereikt aan de snelste Kuurnse man en vrouw tijdens de wedstrijd.

De eerste Kuurnenaar die over de finish kwam was Emile Vervaeke, beste Kuurnse vrouw werd Belgisch triatlete Charlotte Deldaele.

Een regen van ezeltjes in de Kerkstraat

Geen ezeltjesworp dit jaar ter hoogte van de Tramstatie, wel in de Kerkstraat ter hoogte van ‘t Kruiske. Een aanpassing voor zowel de organisatie als de vele bezoekers die in grote getale afgezakt kwamen naar de ezeltjesworp. Naast kilo’s snoep die door Koning Ezel David II en kinderburgemeester Jef Thevelin naar beneden werden gegooid uit de ladderwagen van de brandweerpost Kuurne, wisselden ook honderden ezeltjes van eigenaar.

© BRU

Wie van de kinderen een ezeltje kon grijpen met een roze lintje rond de hals werd de gelukkige winnaar van een van de drie grote pluchen ezels die te winnen vielen. Onder meer Maarten Devos uit Kuurne werd een van de gelukkigen. Daarnaast werden ook tientallen dansende ezeltjes weggeschonken aan de kinderen.

Kinderen worden getrakteerd op ezelsoren

Naar jaarlijkse gewoonte was de grote feesttent op zaterdagnamiddag voorbehouden voor de jongste bezoekers van de Ezelsfeesten. Daar werden ruim 200 kinderen getrakteerd op ezelsoren, een gebak uit bladerdeeg, met appelmoes als vulling. Een taak die dit jaar was voorbehouden voor de zussen Trui en Tine Neyrinck onder het toeziend oog van Carlos Vleirick.

© BRU

Wesley Decanq wint jaarlijkse Ezelsvissing

Naar jaarlijkse gewoonte werd door de Hoevesissers een Ezelsvissing georganiseerd in de omwalling rond Hoeve Vandewalle. De wedstrijd werd gewonnen door Wesley Decanq die 16,640 kg vis bovenhaalde. Romario Vandevijver werd verdienstelijk tweede en haalde 15,340 kg vis boven. De top drie werd afgesloten door Joseph Vandevelde die 6,380 kg vis aan de haak kreeg.

© BR1 BRU

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier