Familie Devreker uit Leisele krijgt huldiging als 50.000ste bezoeker op Zandsculpturenfestival Middelkerke

De familie Devreker, Peter Monbailleu (organisatie), Tom Dedecker (eerste schepen), een T-rex, Natacha Lejaeghere (schepen) en Dominiek Devriese (organisatie). © LC
Redactie KW

Sinds 1 juli is in Middelkerke het Zandsculpturenfestival aan de gang. Vorig jaar was het thema “FC De Kampioenen” dit jaar werd er gekozen voor dinosaurussen, een breder maar ook een meer taaloverschrijdend thema.

Het is een mooie zonnige zomer en dat uit zich ook in de bezoekersaantallen. Maar dat is niet de enige reden voor de vele bezoekers zegt organisator Peter Monbailleu: “We krijgen mensen uit alle windstreken over de vloer. We zien vaak Franstalige maar ook Duitstalige bezoekers langskomen.” Dat ook veel anderstalige toeristen hun weg vinden naar het Zandsculpturenfestival is dan ook geen verrassing. Het thema dino’s is zeer universeel en geliefd bij heel wat kinderen en volwassenen. “Vandaag zitten we ongeveer in de helft van de looptijd van het zandsculpturenfestival en we hadden dan ook de eer en het genoegen om donderdag 4 augustus de 50.000ste bezoeker te mogen verwelkomen”, aldus Peter Monbailleu.

Die eer viel te beurt aan familie Devreker uit Leisele, deelgemeente van Alveringem. Het gezin was net van plan tickets te kopen aan de kassa bij de ingang van het festival maar werden onderschept door een delegatie van de gemeente Middelkerke en de organisatie. Als 50.000ste bezoeker werden ze gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

De drie kindjes uit het gezin, Stien (7), Fil (6) en Dré (4) kregen elk een leuk cadeau mee naar huis en mochten op de foto met een levensechte dino. Betrokken schepenen Natacha Lejaeghere (jeugd) en Tom Dedecker (toerisme) mochten de cadeautjes overhandigen en wensten de gefêteerde bezoekers een leuke middag.

Het Zandsculpturenfestival loopt nog tot en met 11 september op het strand van Middelkerke en is alle dagen open. Meer info via www.zandsculpturenfestival.com.

(PG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.