Ezelcavalcade kan ook dit jaar niet in Lombardsijde

Boegbeeld Andre Bentein: “We weten niet wat de toekomst ons brengt.” (foto LC)
Boegbeeld Andre Bentein: “We weten niet wat de toekomst ons brengt.” (foto LC)
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij moet de Orde van de Ezel uit Lombardsijde noodgedwongen de bekende Ezelcavalcade schrappen. De stoet was gepland op 14 maart 2021, maar de coronamaatregelen verbieden dergelijke evenementen. Alle ogen worden nu gericht op de Ezelcavalcade van 27 maart 2022.

Heel kort voordat de ezelcavalcade vorig jaar, op 22 maart 2020, door de straten van Lombardsijde ging trekken, was er de eerste lockdown en moest alles worden afgelast. Een hele klus voor de mensen van de Orde van de Ezel die reeds alles tot in de puntjes hadden gepland, maar vooral een enorme ontgoocheling. “Wij zetten nu alles op maart 2021 in de hoop dat het dan wel mag”, liet boegbeeld André Bentein (84) toen optekenen. Het mag opnieuw niet zijn, want de Ezelcavalcade die dit jaar was gepland op 14 maart moet ook worden verplaatst.

“Ik heb al heel veel meegemaakt in het 50-jarig bestaan van onze vereniging, maar dat is werkelijk ongelofelijk”, zegt André Bentein. “We kunnen niets doen, geen vergaderingen, geen beslissingen nemen en we weten zelfs niet wat de nabije toekomst ons brengt. Normaal gezien staan wij op 27 juni in voor het aperitiefconcert van de gemeente in Lombardsijde en we hopen uiteraard dat dit kan doorgaan.”

“ Ieder jaar zijn wij ook van de partij met een bar en optredens tijdens de avondmarkten in Lombardsijde. Vorig jaar hebben we kunnen starten, maar er kwam ook voortijdig een einde aan. Wij hopen nu uiteraard dat alles goed evolueert en dat we dit jaar in juli en augustus op woensdagavond wat geld in de lade kunnen brengen met onze bar.”

Opdoffer

Ook de carnavalsverkiezingen zijn dit jaar in het water gevallen. Vorig jaar kon het nog net en daarom blijft het prinsenpaar van vorig jaar een jaar verder regeren.

“Wij helpen ieder jaar ook mee om de verkiezing van een kinderprinsenpaar te organiseren, maar ook dat kan niet. Corona betekent voor ons en onze vereniging een opdoffer van formaat”, geeft André nog mee. De 60ste Ezelcavalcade die in 2019 door de straten van Westende en Lombardsijde trok, blijft alsnog de laatste die te zien was. Voor de carnavalisten van de Orde van de Ezel zijn het echt bizarre tijden.”

“ In normale omstandigheden trekken zij al van in het najaar het land rond om carnaval te vieren bij bevriende carnavalsverenigingen en door hun vele bezoekjes krijgen zij ook ieder jaar meer dan 50 praalwagens in de Ezelcavalcade. Deze blijven nu nog een jaartje op stal in afwachting van een beter jaar 2022.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier