‘Dé Zomer van Lo-Reninge’ was succes

Lunacoustic sloot ‘Dé Zomer van Lo-Reninge’ editie 2021 af nabij Gasthof De Zwaan in Lo. (foto KVCL)
Redactie KW

De Lukkefanfare en Lunacoustic sloten vorige week donderdag in Lo de concertreeks ‘Dé Zomer van Lo-Reninge’ af.

Vier donderdagavonden vond telkens in een andere deelgemeente een openluchtoptreden plaats. Vorig jaar werd de eerste editie nog noodgedwongen na twee concertavonden stopgezet wegens corona. “We zijn uitermate tevreden dat we dit keer wel alle vier de geplande optredens konden realiseren”, zegt Geert Gombeir van Events Outside The Box, die in samenwerking met VVV Lo-Reninge instond voor de organisatie. “De combinatie tussen horeca, een lokale vereniging en de VVV blijkt een ideale en sterke mix te zijn. De vier locaties kregen een divers programma met verschillende genres en artiesten. Gemiddeld haalden we per avond een 150-tal bezoekers met een uitschieter van meer dan 250 in Noordschote. Overal werd er meegezongen en gedanst vanop de stoelen, uiteraard rekening houdend met de geldende coronamaatregelen.”

Meer edities

Maar een iets hadden we niet altijd mee en dat was het weer”, gaat Geert Gombeir voort. “Zo gingen na het optreden van Veel Fokkersvreugde in Noordschote de hemelsluizen volledig open, maar dankzij de hulp van de dames van Ferm is de opkuis daar ook zeer vlot verlopen. Ik hou er ook aan de Technische Dienst van Lo-Reninge te bedanken voor zijn inzet. Pol Verhelle en zijn team stelden zich heel flexibel op.”

De evaluatie van de voorbije editie van ‘Dé Zomer van Lo-Reninge’ volgt nog. “Maar zowel de horecazaken als de verenigingen in onze gemeente zijn zeker nog niet uitgeput”, besluit Geert Gombeir. “Er is nog voldoende potentieel om er nog verschillende ‘Dé Zomer van Lo-Reninge’-edities aan te breien.” (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier