De 46ste editie van de Boter- en Kaasfeesten gestart in Diksmuide

De nieuwe ridders: Ans Delepierre, uitbaatster Hof van de Rhille , Bart Cafmeyer, regisseur Feniks en totaalspektakel Diksmuide ‘18–’18 en Quentin Van Kerckhoven, Kolonel stafbrevethouder bij Defensie . © AC
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Diksmuide maandag 6 juni. De 46ste editie van de Boter- en Kaasfeesten zijn om 9.00 uur gestart. Heel wat lokale producenten bieden hun eigen kazen, boter en andere zuivelproducten aan, even proeven kan altijd.

De hele dag lang kan je genieten van optredens, je kans wagen tijdens een Boter- en Kaasworp of aanschuiven tijdens het heerlijke kaasbuffet. Voor de kinderen is er een kinderboerderij.

De traditionele kaasworpen gaan door vanop het stadhuis om 10.00, 11.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur met een speciale kaasworp om 15.00 uur voor de kinderen.

Ridders

Ieder jaar ook weer een vaste waarde: de intronisatie van de ridders om 11.15 uur. Drie nieuwe ridders werden na de nodige smaakproeven en de weging officieel toegelaten tot de Orde van de Beuterwaeghe die hiermee 101 ridders telt.

De nieuwe ridders: Ans Delepierre, uitbaatster Hof van de Rhille , Bart Cafmeyer, regisseur Feniks en totaalspektakel Diksmuide ‘18–’18 en Quentin Van Kerckhoven, Kolonel stafbrevethouder bij Defensie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.