Claire Lansenebre uit Zeebrugge is Miss West-Vlaanderen 2023

Claire Lansenebre met haar eredames Janah Vanderper en Sjoukje Degraeve. © Bjorn Van Ryckeghem
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Claire Lansenebre (23) uit Zeebrugge volgt Gaëlle Sauvillers op als Miss West-Vlaanderen. Janah Vanderper (25) uit Roeselare en Sjoukje Degraeve (24) uit Torhout maakten het podium compleet als eerste en tweede eredame.

Claire Lansenebre is zondagavond in het Plopsa Theater in De Panne verkozen tot Miss West-Vlaanderen 2023. Claire woont in Zeebrugge en heeft Filipijnse roots. “Ik ben opgegroeid op Cebu, een Filipijns eiland”, vertelde ze daar eerder over in onze krant. “Mijn mama is een Filipijnse, mijn biologische papa een Amerikaan. Al heb ik hem nooit ontmoet. Toen ik 17 jaar was, ben ik naar Vlaanderen verhuisd. Mijn mama woonde hier ondertussen wel al enkele jaren in Gent. Samen met mijn papa en mijn zus zijn we in tussentijd naar Zeebrugge verhuisd, want mijn papa – een West-Vlaming – wou terug naar zijn roots.”

Met haar overwinning in Miss West-Vlaanderen is Claire niet aan haar proefstuk toe. “In de Filipijnen heb ik deelgenomen aan Miss Teen Philippines, een talentenshow. Ik heb toen de regionale competitie gewonnen.”

Op de verkiezing van Miss West-Vlaanderen kaapte Claire ook nog de titels van Miss Talent, Miss Publiek en Miss Charity weg. Janah Vanderper en Sjoukje Degraeve plaatsten zich als eredames samen met hun Miss automatisch voor de Nationale Preselectie, waar 70 meisjes zullen strijden voor 30 plaatsen in de grote finale van Miss België. Ook Valentine De Mits uit Kuurne en Meadow Wicke uit Ieper maken nog kans, want zij kregen van de organisatie een Crown Card. (TV/BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.