Claire Lansenebre (Zeebrugge) doet gooi naar kroontje Miss West-Vlaanderen

Claire Lansenebre (23) woont in Zeebrugge en heeft Filipijnse roots © Geert Degelaen
Redactie KW

Claire Lansenebre (23) woont in Zeebrugge en heeft Filipijnse roots. “Ik ben opgegroeid op Cebu, een Filipijns eiland. Mijn mama is een Filipijnse, mijn biologische papa een Amerikaan. Al heb ik hem nooit ontmoet. Toen ik 17 jaar was, ben ik naar Vlaanderen verhuisd. Mijn mama woonde hier ondertussen wel al enkele jaren in Gent. Samen met mijn papa en mijn zus zijn we in tussentijd naar Zeebrugge verhuisd, want mijn papa – een West-Vlaming – wou terug naar zijn roots.”

Claire werkt als chef patisserie in La Terrasse du Zoute in Knokke. “De passie voor koken heb ik geërfd van mij grootouders. Ik ben bij hen opgegroeid op de Filipijnen en zij kunnen echt héél lekker koken. Hier in België heb ik zes maanden taalschool gevolgd en daarna studeerde ik muziek. Na het middelbaar ben ik naar de universiteit in Hasselt getrokken om Rechten te studeren, maar na een jaartje heb ik die studie gestaakt. Ik heb het Nederlands helemaal onder de knie, maar in Hasselt kwam er ook Frans bij. Een tweede taal, dat was net ietsje teveel voor mij. Daarna heb ik aan de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge mijn diploma van keukenverantwoordelijke behaald. Zo ben ik bij La Terrasse du Zoute terechtgekomen.”

“De passie voor koken heb ik geërfd van mijn grootouders”

Ontspannen doet Claire liefst op het strand. “Kitesurfen is net als wakeboarden één van mijn hobby’s. Die sporten beoefen ik als lid van Surfers Paradise op het strand en op Lakeside Paradise in Knokke.”

Met haar deelname aan de Miss-Belgiëverkiezing is Claire niet aan haar proefstuk toe. “In de Filipijnen heb ik deelgenomen aan Miss Teen Philippines, een talentenshow. Ik heb toen de regionale competitie gewonnen”, aldus Claire die in de Filipijnen ook als actrice aan de slag was.

Geldinzameling

De Miss naar wie Claire opkijkt, is Angeline Flor Pua. “Zij werd tot Miss België gekroond in 2018. Net als ikzelf, heeft Angeline Filipijnse roots. Ze heeft het ver geschopt in haar leven, maar zet zich ook in voor haar goede doelen. Dat bewonder ik aan haar. Zelf zet ik me ook graag in voor goede doelen. Zo heb ik bijvoorbeeld geld ingezameld nadat een supertyfoon op 16 december 2021 meerdere Filipijnse eilanden verwoest had. Als Miss zou ik me nog meer kunnen inzetten voor goede doelen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.