Bibliotheek Lichtervelde zet inwoners aan het lezen tijdens de zomer

Luc Haegebaert en Catharina Aelbrecht - Lichtervelde Zomert in de Bib.© KD
Luc Haegebaert en Catharina Aelbrecht - Lichtervelde Zomert in de Bib.© KD
Redactie KW

De zomervakantie is ook in Lichtervelde officieel gestart en dus gaat ook de bibliotheek in zomermodus. Daar organiseren ze een Kabouterwandeling en de actie Bestemming Bib om de inwoners ook tijdens de zomermaanden aan het lezen te zetten.

“Op maandag 5 en dinsdag 6 juli wordt er live voorgelezen op het parcours van de Kabouterwandeling en dit vanaf 14u00.” Dat laat bibliothecaris Luc Haeghebaert weten.

“Het is de bedoeling dat de kinderen op een bewegwijzerd parcours van ongeveer 3 kilometer lang kabouters zoeken. Er worden telkens twee verhaaltjes voorgelezen die in drie fragmenten worden ingedeeld en op drie locaties ingelezen worden waar de kabouters staan”, vertelt Luc.

“Dit alles wordt ook gefilmd, zodat mensen vanaf 7 juli de wandelingen ook op eigen houtje kunnen doen en aan de hand van QR-codes de videofragmenten kunnen bekijken. Op 3 augustus wordt dit nogmaals overgedaan met nieuwe fragmentjes. Wie de wandeling in juli gedaan heeft, kan ze dus nog eens opnieuw doen. Ook de kabouters worden verplaatst om het spannend te houden. De Kabouterwandeling loopt tot 31 augustus.”

Het aantal deelnemers moet wat onder controle gehouden worden, conform de coronamaatregelen, daarom is inschrijven verplicht. Er is echter voldoende plaats voor iedereen die mee wil wandelen. “Bij grote belangstelling plannen we sowieso een tweede wandeling in op 5 en 6 juli om 15u00”, aldus Luc Haeghebaert.

Bestemming Bib

Naast de kabouterwandeling is er deze zomer ook de actie ‘Bestemming Bib’. Luc Haeghebaert: “deze actie wordt georganiseerd in alle Vlaamse bibliotheken. De deelnemers komen een soort ‘reispas’ halen in de bib, waarin een aantal thema’s vermeld staan staan van boeken die zouden moeten gelezen worden.

Telkens als een boek gelezen is, krijgt de deelnemer een stempel”, klinkt het. “Als de kaart vol is, kan deze binnen gebracht worden in de bib en maakt de deelnemer kans op een mooie prijs. Ook deze activiteit loopt tot 31 augustus. Passen dienen dus uiterlijk 1 september binnengebracht te worden.”

(LH)

Inschrijven voor de Kabouterwandeling kan via bibliotheek@lichtervelde.be . Meer info via www.lichtervelde.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier