https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Barrio Tilo komt laatste weekend van september terug naar Lindeplein

Organisatoren Tom Vandepitte en Rens De Muynck. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Organisatoren Tom Vandepitte en Rens De Muynck brengen met hun Barrio Tilo opnieuw een pak sfeer, muziek en lekker eten en drinken naar Sijsele. “We gebruiken dezelfde ruime tent als vorig jaar, maar met corona bijna achter de rug kunnen we een pak meer volk ontvangen”, zegt Tom Vandepitte.

Tom en Rens organiseren op 24, 25 en 26 september de derde editie van Barrio Tilo. Met hun initiatief deden ze in 2019 Sijsele Kermis herleven.

“De naam Barrio Tilo is een vrije vertaling naar het Spaans van ‘wijk van de Linde’, en is daarmee een verwijzing naar de locatie waar alles plaatsvindt: het Lindeplein”, verduidelijkt Tom. “Vorig jaar hebben we in moeilijke omstandigheden, door corona, toch een vrij succesvolle editie georganiseerd. We plaatsen toen een extra ruime aluminium tent, een zogenaamde aluhal, om de nodige social distance in acht te kunnen nemen. Nu gebruiken we diezelfde ruime tent, maar met corona bijna achter de rug kunnen we een pak meer volk ontvangen; tot zo’n 500 personen.”

Het programma biedt opnieuw voor elk wat wils. Zo is er op vrijdagavond een modeshow verzorgd door de damesboetieken F2G en Caprice en door Lingerie Ultime, gevolgd door een afterparty met DJ Gum die recent nog het beste van zichzelf gaf op Campo Solar.

Eindelijk: dansen!

“De zaterdagavond staat volledig in het teken van feesten. De Oostende coverband Marine V geeft om 19 uur de aftrap. Die brengt dansbare covers met een maritieme insteek”, vertelt Tom. “En daarna gaan we eindelijk doen waar iedereen al zo lang naar verlangt: dansen! Onder de naam ‘Let’s dance again’ mixt DJ Jase de beste nummers aan elkaar.”

Op zondag is er een eetfestijn in de tent, met een varkentje aan het spit. Om 15 uur start de band Strikeusder, die steengoede rockcovers brengt. “Het is hun eerste optreden na de coronacrisis”, geeft Tom nog mee. “En omdat een kermis niet compleet is zonder kermisattracties, voorzien we onder meer een lunapark, rupsmolen, autoscooter en schietkraam.”

www.barriotilo.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten