Eva Swan brengt nu ook buitenlands talent uit op haar label

Redactie KW

De 31-jarige Brugse technoproducer en -dj bracht de nummers ‘A Little Cloud’ en ‘Uno Rave’ van de Spaanse dance-artiest Jon Gonzalez uit op Eva Swan Records.

Omwille van Covid-19 zijn feestjes momenteel uit den boze, maar dit betekent uiteraard niet dat er geen muziek meer gemaakt wordt. Voor Eva Swan, de nom de plume van Eva Tylleman, gaat er zelfs een droom in vervulling. “Ik heb al behoorlijk wat eigen muziek op mijn label uitgebracht, maar steeds was er de ambitie om ook andere artiesten een duw in de rug te geven”, bekent de Brugse.

“Toen ik de muziek van NBCT, het pseudoniem van Jon Gonzalez. hoorde, was ik er meteen door gecharmeerd. Hij is een beginnende artiest. Wat mij over de streep trok om zijn materiaal uit te brengen, was de kwaliteit van zijn producties. Ik ben fan van de twee tracks die op mijn label verschenen.”

Vrijheid

Swan is vast van plan om nog meer talent te vinden. “Welke artiesten en releases ik op het oog heb, kan ik voorlopig nog niet wereldkundig maken”, zegt Swan, van wie op maandag 14 december de ‘Vogel’-ep op haar label verschijnt. Haar nummers ‘Navigator’, ‘Wright Flyer’ en de titeltrack krijgen die dag een digitale release.

“Het thema van deze ep is vrijheid. Ik voelde me gevangen tijdens de eerste lockdown en heb gedurende die quarantaine al mijn emoties in mijn producties geïnvesteerd. Vandaar die bouncing techno music. Ook de huidige podcasts die ik creëer, bevatten meer stevige beats. Deze aanpak voelt aan als een natuurlijk proces. Het geeft me enorm veel positieve energie. Voornoemde tracks bezorgen me dezelfde kick als wanneer ik deejay.”

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.