Ertebrekers belijdt liefde voor Japan in nieuwe videoclip

‘Shimokitazawa’ is de tweede single uit de tweede cd ‘Crème’ van Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage.

© Facebook Ertebrekers

Net als voor ‘Paranoia’ ging Ertebrekers voor de nieuwe videoclip in zee met het Gentse productiehuis Leitmo.tv en regisseuse Katrien Vanderlinden, die het drietal zelfs de gedaante van zingende Japanse meiden aanmeet.

‘Shimokitazawa’ is niet alleen een tongbreker, maar ook de naam van een levendige, artistieke wijk in Tokio, tevens een commercieel en uitgaanscentrum in de Japanse hoofdstad, Niet voor niets staat Shimokita bekend omwille van de dichtheid aan kleine onafhankelijke modewinkels, cafés, theaters, bars en locaties voor livemuziek.

https://www.youtube.com/watch?v=-92mRH98WmM

“Ertebrekers love Japan”, klinkt het in een persbericht van hun management. “Na enkele geslaagde passages in het land van de rijzende ster was het tijd voor een heuse liefdesverklaring. ‘Shimokitazawa’ is dan ook een song over hun passie voor het land en zijn mensen. Met dank aan Peter Lesage, een grote liefhebber van voornoemde wijk.”

Ertebrekers mag dan een boon hebben voor Japan, West-Vlaanderen heeft het trio ondertussen innig aan de borst gedrukt. Zo spelen ze morgen, zaterdag 4 mei, op Labadoux in Ingelmunster. Verder staan er nog optredens gepland in Zaal De Zwerver in Leffinge (zaterdag 11 mei), op Grensrock in Menen (vrijdag 28 juni), op het Brugse stadsfestival Moods! (zaterdag 27 juli) en op het Dranouter Festival (zondag 4 augustus).

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.