Danser Milan Yep uit Roeselare krijgt een plek op prestigieuze Royal Ballet School in London

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Feest voor Ndigo op het Sportgala in Roeselare. De ND-Teens van dansschool Ndigo waren bij de top 3 genomineerden voor ‘Jeugdsportploeg van Het Jaar’, en Milan Yep stond klaar bij de genomineerden voor ‘Beloftevolle Jongere Van Het Jaar’. Een prijs die hij ook won. En er was meer goed nieuws…

Na een opvallende voorstelling met de Ndigo dansers, sleepte Milan de prijs van ‘Beloftevolle Jongere Van Het Jaar’ in de wacht. “We deelden ook een primeur: Milan Yep is officieel aangenomen op de Royal Ballet School in Londen. Hij mocht er vorige zomer ook al eens op cursus. Hij kan in september starten in White Lodge, met de andere jongens die geselecteerd zijn voor deze dansopleiding. Dit is een belangrijke prestatie in zijn danscarrière”, vertelt papa Justin Yep.

Milans reis begon met zijn video-auditie in oktober 2023. Samen met zijn ouders en coaches, Justin Yep & Ineke Vandevyvere, maakte hij een video van ongeveer 20 minuten lang met heel wat ballettechniek. “Uit 1.400 hoopvolle kandidaten kwam Milan als succesvolle deelnemer naar voren. Hij werd uitgenodigd in de final audition in februari 2024 in Londen”, verduidelijkt papa Justin. “De trainingen starten normaal in september 2024.”

Vrijheid

Milan is 11 jaar oud en zit op de KLIM Basisschool Beitem. Hij danst bij Ndigo (de studio van zijn ouders), waar hij 10 uur per week aan zijn passie besteedt. Hij houdt erg veel van dansen. “In dans kan ik mezelf zijn”, zegt hij. “Als ik dans, dan voel ik me vrij.”

“We zijn zo trots maar ook een beetje nerveus over zijn opleiding in Londen. Dat betekent dat hij binnenkort het huis verlaat en op internaat gaat in London. Toch zetten we alles op alles om hem zijn droom te laten najagen. Het is geweldig om Milan zo ver te zien komen. Natuurlijk, hem zien verhuizen is een beetje eng, maar we staan voor 100 procent achter hem”, aldus zijn ouders Justin Yep en Ineke Vandevyvere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier