Damme profileert zich nog meer als boekendorp

Redactie KW

Dat kondigt de stad vrijdag aan. Er komen onder meer een promotiecampagne en thematische boekenmarkten.

‘Damme Boekendorp’ kwam er in 1997 op initiatief van huidig burgemeester Joachim Coens (CD&V). Sindsdien is Damme verschillende boekenwinkels rijker en is er maandelijks een boekenmarkt aan of in het stadhuis.

“Ons boekendorp is nu bijna twintig jaar jong en we mogen het aan die leeftijd wel eens een nieuwe broek passen”, zegt Coens. “Damme Boekendorp staat nog altijd voor een rijk aanbod aan boeken die de bezoeker niet meteen verwacht of nergens anders nog kan vinden. De bekendheid deinde de jongste tijd echter wat terug. Daarom hebben we beslist om acties op te zetten die zowel de vorm, de inhoud als het beeld van Damme Boekendorp moeten ondersteunen.”

Een eerste daarvan is een nieuwe promotiecampagne met promotieborden aan de invalswegen en draagtassen en bladzwijzers voor de handelaars.

Daarnaast geeft Damme vanaf april een thematische invulling aan de boekenmarkten. Iedere maand wordt een ander thema belicht. Damme zal ook zorgen voor de boekenkraampjes. Hierdoor zal het historische stadhuis minder aan het zicht onttrokken worden. Deze werkwijze maakt ook een uitbreiding van de boekenmarkten mogelijk.

“Deze acties vormen een impuls voor een nieuwe toekomst voor Damme Boekendorp”, besluit burgemeester Joachim Coens. “Het is onze hoop en wens dat we hiermee mensen kunnen warm maken voor Damme en nieuwe organisaties en evenementen rond het boek kunnen aantrekken.”

(BELGA)