Cultuurseizoen ‘Alors on danse’ brengt bekende namen met zich mee

Redactie KW

Het nieuwe cultuurseizoen ‘Alors on danse’ kent een gevarieerd programma, met aftrap in oktober. Onder andere Ertebrekers en de KetnetBand staan geboekt. “We hebben veel zin in ons feestelijke, dansbare openingsweekend”, zegt schepen van Cultuur en Bibliotheek Brecht Warnez.

De raad van bestuur culturele centra, Team Cultuur en Team Bibliotheek, die samen instaan voor de gemeentelijke cultuurprogrammatie, brengen grote namen tot bij het nieuwe cultuurseizoen. De werkgroep plakte de titel ‘Alors on danse’ op de cultuurprogrammatie, en dat is geen toeval. “Vorig jaar werden er een heleboel voorstellingen geannuleerd omwille van de coronapandemie”, verduidelijkt Maarten Huvaere, voorzitter is van de cultuurraad. “Onze goesting om opnieuw te genieten van kunst en cultuur is groter dan ooit tevoren. Het wordt een groot feest.”

Talent van eigen bodem

Op vrijdag 15 oktober wordt het nieuwe cultuurseizoen in feestzaal de Verrekijker geopend met Ertebrekers. In het voorprogramma staat het Wingense duo Tars Vanhaecke en Nicolas Vlaeminck. DJ Steffy sluit de avond af. “Op zondag is het de beurt aan onze jongste inwoners om de benen los te gooien, want dan komt de KetnetBand langs”, weet Brecht Warnez.

“Er is ook veel ruimte voorzien voor talent van eigen bodem. De socio-culturele verenigingen zoals de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, koor Cantando en toneelkringen ’t Plezant Kliekske en Bouckhout spelen binnenkort opnieuw voor publiek. Tijdens het openingsweekend van 16 en 17 oktober kan je ook de kunstroute From Art To Art volgen. Meer dan twintig kunstenaars zetten de deuren open.

Tickets kan je vanaf maandag 13 september bestellen bij de Dienst Vrije tijd in de Alk. Dit kan via cultuurtickets@wingene.be of via het nummer 051 65 04 40. Aan de balie kunnen er ook tickets afgehaald worden. Meer info en het programma is terug te vinden op www.wingene.be/cultuurseizoen. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier