Christina Loorena stelt nieuwe single voor in Handzame

Christina Loreena stelde haar nieuwe single voor ten huize van collega en goede vriend Hans Hanssens. (foto Coghe) © Foto Coghe
Carl Bruneel

De Nederlandse zangeres Christina Loorena stelde zondag haar nieuwe single voor op een fanfeestje van collega en vriend Hans Hanssens uit Handzame. De twee zijn goede vrienden sinds Christina een paar jaar geleden te gast was op het fanbal van Hans. ‘Ik Mis je’ is volgens Christina een aangrijpend nummer waarbij heel wat traantjes gelaten zullen worden.

Christine Zehetgrüber mag dan wel uit Nederland afkomstig zijn, maar eigenlijk is ze Oostenrijkse. “Mijn vader kwam vanuit Oostenrijk naar Nederland om er in Limburg in de koolmijn te werken”, legt Christine uit. “Zowat mijn ganse familie woont in Oostenrijk. In Nederland heb ik dan ook niet echt veel familie wonen.”

Christine begon haar zangcarrière al op haar tiende. “Ik bracht toen vooral nummers van Mieke”, vertelt ze. Later vormde Christine met zanger Rien het duo Rien en Christien. “We wonnen in 2009 samen het Levenslied in Tilburg”, aldus een trotse Christine. Het duo ging na een aantal jaren uiteen. Nadien ging Christine solo onder de naam Zangeres Christien. “Ik treed ook regelmatig in België op en zo heb ik Hans ontmoet“, vertelt Christine.

“Christina trad een aantal jaren geleden op tijdens mijn fanbal”, pikt Hans in. “We zijn ondertussen goede vrienden geworden en trekken zelfs samen op vakantie.”

“Het klikte meteen tussen ons”, lacht Christine. “Sindsdien ben ik niet meer van hem afgeraakt.” Hans en Christina namen ondertussen samen al vijf duetten op. “Solo heb ik al een 15-tal singles uit”, weet Christina. Haar nieuwe single ‘Ik Mis je’ werd zondag gelanceerd. “De single kwam zondag uit”, licht Hans toe. “Net op die dag organiseerde ik bij mij thuis een fanfeestje. De ideale gelegenheid dus om het publiek kennis te laten maken met de plaat.”

“Ik Mis je is een eigen nummer”, weet Christina. “Het is een aangrijpend lied waarbij zeker heel wat traantjes gelaten zullen worden. ‘One Day A Time’ is het tweede nummer op de single en is de Engelse versie van Ik Mis je.”

Het schijfje kost 5 euro en kan besteld worden via info@rsmuziek.be of via info@christinaloreena.nl. Op beide adressen en via 0496 74 44 32 kan je ook terecht voor boekingen en meer info. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.