‘Brupop’-auteur Antoine De Clerck op zoek naar verhalen en fotomateriaal

Redactie KW

Vier jaar na het succesvolle boek ‘Brupop! Een halve eeuw pop en rock in Brugge’ werkt auteur Antoine De Clerck aan een nieuwe publicatie over de Brugse muziekscene. “Het nieuwe project ligt in het verlengde van mijn vorig boek, maar het opzet is anders”, onthult hij. “Deze keer ga ik niet voor een chronologische opsomming van feiten, maar wil ik meer de nadruk leggen op het verhalende aspect van muziekbeleving.”

Onder de werktitel ‘Brupop Backstage! Verhalen uit 60 jaar Brugse pop en rock’ is Antoine De Clerck (44) nog op zoek naar straffe, boeiende, ontroerende, hilarische of gewoon geestige verhalen, anekdotes, weetjes en foto’s van Brugse groepen, muzikanten, artiesten, concertorganisators, geluidstechnici, roadies, platenhoesontwerpers… “Het is de bedoeling dat deze verhalen allemaal gebundeld worden in een nieuw boek – stijlvol vormgegeven – waarin de liefde voor Brugge en zijn muziek en muzikanten (weer) centraal staat“, zegt De Clerck. “Boeken over muziek in een stad zijn een nieuwe vorm van heemkunde. Het is een manier om de lokale en bij uitbreiding de nationale pop- en rockgeschiedenis samen te puzzelen. Niet alleen de muziekgeschiedenis van een stad komt hierbij aan bod, ook de sfeer en de beleving van hoe het was en is om jong te zijn in Brugge tussen 1960 en vandaag. Muziek is dus evengoed een verhaal van plaatsen als van mensen.”

Wie materiaal (verhalen, foto’s…) heeft, kan Antoine De Clerck contacteren via mail (boekbrupop@gmail.com) of telefonisch (0495 37 35 28).

(SVV)

‘Brupop Backstage! Verhalen uit 60 jaar Brugse pop en rock’ zal ten vroegste volgend jaar van de persen rollen.