Brugs cultureel zomerprogramma uitZOMERlijk schiet ook aan House of Time uit startblokken

De evenementen waren nochtans een groot succes. © SVV
Redactie KW

Nadat de uit Brugge afkomstige Eszra (het pseudoniem van Joke Derre) en het Nederlandse duo Iris Penning (zang, gitaar en poëzie) en celliste Mirthe De Jong woensdagavond uitZOMERlijk in de binnentuin van het Brugse Gezellehuis aftrapten, werd gisterenavond (vrijdag) de andere festivallocatie voor deze zomer ingespeeld.

Omwille van Covid-19 geen grootschalige cultuurevenementen deze zomer in Brugge. Daarom pakken de verzamelde cultuurhuizen van Die Scone met een ander initiatief uit: uitZOMERlijk, dat van woensdag 15 juli tot en met zondag 30 augustus tal van manifestaties voor maximum tweehonderd man aan de zeer democratische prijs van drie euro aanbiedt.

Deze vinden plaats in de binnentuin van het Gezellehuis, gelegen aan de Rolweg 64, en House of Time, dat je aan de site Dupont (Komvest 45-47), kan vinden. Toegang verwerf je evenwel via de Wulpenstraat.

Parallel

Daar stond gisterenavond ‘Zonnecrème’ geprogrammeerd, een monoloog van Leentje Vandenbussche. Ze groeide op in Sijsele, maar leeft en werkt vandaag, zoals zoveel West-Vlaamse creatievelingen, in Gent. Haar solovoorstelling steunde muzikaal op – hoe kan het anders – een instrumentale versie van ‘Everybody’s free (to wear sunscreen)’ van de Amerikaanse filmregisseur Baz Luhrmann.

In drie bedrijven brak Vandenbussche zowel een lans voor – jawel – zonnecrème als de kunsten. Hierbij trok ze een parallel tussen redders op het strand en optredens, theateropvoeringen, festivals, tentoonstellingen en andere kunstzinnige uitingen. “We mogen geen seconde vergeten dat ze bestaan. Mocht de kunst als de zon zijn, dan is zonnecrème het van het,” oordeelde ze, “want of het nu om factor 10 of 50 gaat, smeren voedt, beschermt, beschermt en voedt. En dit doet kunst ook. Daarom: red vet pret.” Deze productie is (soms te) lichtvoetig, maar Vandenbussche maakt er wel duidelijk een niet mis te verstaan statement mee.

Voor uitZOMERlijk haalt Cactus Muziekcentrum vzw vanavond (zaterdag) de Antwerpse rapper DVTCH NORRIS naar House of Time. Dit concert is evenwel uitverkocht. Voor het volledige programma van deze anderhalve maand vol culturele evenementen verwijzen we naar https://uitzomerlijk.webnode.be/.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten