Boekenverkoop Bib Ieper brengt 3.797 euro op voor Hedera

De jaarlijkse boekenverkoop van de Ieperse bibliotheek verliep dit jaar in samenwerking met Hedera, die instond voor de praktische organisatie en begeleiding van de verkoopmomenten. De opbrengst van de verkoop bedraagt 3.797 euro en gaat naar de werking van Hedera.

Op de foto zien we van links naar rechts Alexander Declercq (bibliotheek Ieper), schepen van bibliotheek Valentijn Despeghel, Bernard Deleersnyder (coördinator Hedera), Jean-Luc Vanhove (bibliotheek Ieper). (Foto TOGH) © (Foto TOGH)

Hedera is een kleinschalig centrum voor psychische revalidatie, gelegen in het centrum van Ieper. Het centrum biedt een revalidatieprogramma aan via therapieën en individuele begeleiding. “We spreken vooral de vaardigheden en talenten van mensen aan, eerder dan zich te focussen op problemen en tekorten”, zegt coördinator Bernard Deleersnyder. “Onze slagzin is ‘Groei vanuit eigen kracht’, wat ook in de naam zelf zit: Hedera is het Latijnse woord voor klimop, symbool voor krachtige groei.”

Omwille van de coronamaatregelen vond de verkoop plaats op vier dagen (30 september, 3 oktober, 16 oktober en 17 oktober) en twee verschillende locaties, de bovenverdieping van de bibliotheek enerzijds en het Vleeshuis anderzijds. De prijs voor een boek bedroeg 0,50 euro. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.