Line Lamsens (42) brengt debuutpoëziealbum uit: “Al mijn gedichten gaan over de liefde”

Line Lamsens wil in haar poëziebundel de essentie van de liefde weergeven. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Line Lamsens (42) uit Roeselare heeft haar eerste poëziebundel uitgegeven, met als centraal thema de liefde: “Mijn persoonlijke gevoelens neerpennen heeft mij kracht gegeven en ik hoop dat ook andere mensen uit mijn gedichten kracht kunnen putten.”

Line Lamsens werkt bij de Christelijke Mutualiteit op de afdeling hospitalisatieverzekeringen. Daarnaast is haar favoriete hobby schrijven. Als kind al schreef ze rijmpjes en versjes en als tiener begon ze gedichten te schrijven, maar ze heeft er verder nooit iets professioneels mee gedaan. Tot ze door corona meer tijd kreeg. Afgelopen jaar verzamelde ze gedichten die ze jaren geleden had geschreven en creëerde ook enkele nieuwe. Uiteindelijk heeft Line haar gedichten gebundeld en uitgegeven onder de titel ‘Liefde als kwikzilver’. Voor de publicatie werkte ze samen met uitgeverij Het Punt in Dendermonde. “Het idee om mijn eigen poëziealbum uit te geven is iets dat me altijd heeft beziggehouden”, vertelt Line. “Het was altijd al mijn droom om mijn gedichten te kunnen uitgeven. In mijn debuutalbum ‘Liefde als kwikzilver’ vormt liefde het centrale thema, meer bepaald liefde in de romantische zin. Het gaat over mijn persoonlijke gevoelens rond de liefde, gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Verliefdheid, gemis, positieve en negatieve ervaringen: alles wat met een romantische relatie te maken heeft, komt aan bod. De titel kwam spontaan in me op, omdat de liefde, met al haar ups en downs, net zoals kwikzilver veel gedaantes kent.”

Eenvoudige taal

Line wil zich van andere dichters onderscheiden door de eenvoud van de taal: “De gedichten lezen vlot en zijn gemakkelijk om te begrijpen, want mijn bedoeling was om de essentie weer te geven, zonder veel gekunstelde andere zaken. Op die manier denk ik dat mensen zich gemakkelijk in de gedichten zullen herkennen, waardoor ze ook beter hun gevoelens zullen kunnen plaatsen. Het schrijfproces zelf heeft mij persoonlijk erg geholpen om met mijn gevoelens om te gaan. Het heeft mij kracht gegeven en ik hoop dat ik via deze weg ook andere mensen kracht kan geven.”

Ondertussen is Line al ijverig bezig aan haar tweede werk: “Ik heb het druk, dus ik heb er helaas weinig tijd voor, maar ik hoop toch binnen enkele jaren een tweede poëziebundel te publiceren. Ik schrijf ook graag verhalen, maar op de een of andere manier komen die nooit van de grond. Ik heb al talloze pogingen ondernomen, maar ik slaag er voorlopig niet in om een verhaal af te maken.”

Tweede bundel

“Bij poëzie ligt dat helemaal anders: gedichten zijn kort en daarom kan ik ze gemakkelijk afwerken in een kortere tijd. De bundel waar ik aan bezig ben, zal opnieuw over de liefde gaan. En ook over de natuur: mijn inspiratie vind ik namelijk vaak in de natuur en ik werk dan ook graag met natuuromschrijvingen, beelden en waarnemingen die ik aan bepaalde gevoelens link. Maar het centrale thema zal dus de liefde zijn. Al mijn gedichten gaan nu eenmaal over de liefde.” (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier