“Een reis door de tijd”: Festival Dranouter lanceert fotoboek voor vijftigste verjaardag

Bavo Vanden Broeck, Sofie Pauwels en Jan Caron presenteren het boek over 50 jaar Dranouter. © EF
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Festival Dranouter is aan zijn vijftigste editie toe en dat kan men in het ‘muzikaalste dorp van Vlaanderen’ niet zomaar voorbij laten gaan. Met een wandelexpo en een fotoboek wordt teruggeblikt op een halve eeuw festivalgeschiedenis.

Het fotoboek ‘50 Years Of New Traditions’ van Festival Dranouter is een lijvig werk geworden. “We zijn best tevreden met het resultaat, maar het was een hele opdracht”, aldus Sofie Pauwels, woordvoerder van Festival Dranouter. “Over elke editie van het festival zijn er duizenden verhalen te vertellen die werden vastgelegd op een veelvoud van beelden. Ons archief barst van foto’s, zowat overal liggen die in het rond. Maar ook bij heel wat fotografen is nog veel beeldmateriaal te vinden. Voor dit boek deden we verschillende pogingen om alle fotografen te contacteren. Ik denk dat we 100.000 foto’s hadden waaruit we een selectie maakten.”

Reis door de tijd

“Het boek is geen volledige visuele geschiedenis, maar wel een reis door de tijd”, verduidelijkt festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck. “Er staan niet enkel beelden in van de artiesten, maar ook van de sfeer en food & drinks.”

Het boek verschijnt in beperkte oplage en is te koop in Standaard Boekhandel of via de website van het festival.