Benefiet voor rockband Pilgrimage brengt 9.138 euro op

Vlnr: Tom Vandamme, Joran Verhulst, Simon Gernaey, Gilles Catry, Tommy Porte, Lars Maes, Berend Devestele, Thibo Vanderroost, Fons Foulon en Tristan Vermeersch. © (Foto CB)
Redactie KW

Samen met het bedrijf Saverwell gingen tijdens de zware brand van 4 april in de Dronckaertstraat ook het repetitielokaal, de instrumenten en het materiaal van de beloftevolle rockband Pilgrimage in vlammen op. De brand betekende een zware domper voor de vijf jonge bandleden, maar gelukkig kwam er een golf van solidariteit op gang en die resulteerde in een cheque van 9.138 euro.

Bandleden Thibo Vanderroost (gitaar), Lars Maes (gitaar), Berend De Vestele (drums), Tristan Vermeersch (bass) en Simon Gernaey (zang) kregen instrumenten van collega’s in bruikleen en in verschillende zaken zoals bij bakkerij Cottenie en Huis Kathy werd een spaarpotje geplaatst.

Voorzitter Tommy Porte en enkele jonge medewerkers van Kotweekend vzw zetten samen met de band hun schouders onder de organisatie van een benefietavond. GBS Barthel, die enkele van de bandleden tot haar ex-leerlingen kan rekenen, stelde als blijk van solidariteit haar infrastructuur ter beschikking.

Vlekkeloze organisatie

Ook collega-muzikanten lieten zich niet onbetuigd en traden op 30 april gratis op. Op de affiche prijkten King Hiss, The RG’s, Aping Friends, The Odd and the Others, Elenor, Page Down, Divided, Dj Felwig. Hoogtepunt van de avond waren de optredens van Id!ots en van Pilgrimage zelf. Ook bevriend DJ Joran Verhulst zorgde mee voor een geslaagde benefietavond.

“Kaarten gingen vlotjes de deur uit en op de avond zelf moesten we zelfs bezoekers de toegang weigeren toen de zaalcapaciteit van 240 mensen bereikt werd”, weet Tommy Porte. “Voor en achter de schermen konden we rekenen op heel wat vrijwillige handen van familie, vrienden en leerkrachten. Zij boden spontaan hun hulp aan waardoor de organisatie van de avond vlekkeloos verliep.”

Verzekering

Na aftrek van alle kosten bracht de avond de mooie som op van 9138 euro. Schatbewaarder van dienst Gilles Catry is trots op het bereikte resultaat. “We hadden het geluk om te kunnen rekenen op enkele sponsors. Dit bracht sowieso al 2100 euro in het laatje. Er wordt alvast een rekening geopend en voor een verzekering gezorgd.”

De bandleden beleefden de benefietavond een beetje in een roes. “Het deed echt deugd dat zoveel mensen ons steunden”, weet gitarist Thibo Vanderroost. “Het bedrag volstaat nog niet om al het verloren materiaal opnieuw te kunnen aanschaffen, maar het is wel een flinke stap in de goede richting.” Dat beaamt ook Fons Foulon van Kotweekend vzw. “Door de brand heeft Pilgrimage alles verloren maar nu kan de band toch weer een goed stuk vooruit. We zullen hen nog verder ondersteunen en vooral ook opvolgen dat het geld goed besteed wordt”, besluit hij.

(CB – Foto CB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.