Bart Kaëll en Luc Appermont in oktober op de planken in het Oostendse Kursaal

Op zondag 27 oktober brengen Bart Kaëll en Luc Appermont ‘Bart en Luc Intiem in het Oostendse Kursaal. Ze brengen er banale weetjes en gebeurtenissen die hun leven tekenden, aangevuld met wat muziek.

© JRO

Bart Kaëll en Luc Appermont zijn een veelbesproken showbizzkoppel met West-Vlaamse roots. Al 30 jaar hebben ze een appartement in Oostende. “Telkens als we in West-Vlaanderen opdrachten hebben, hetzij voor presentatie of muzikaal, dan brengen we de nacht door in Oostende“, klinkt het bij Bart en Luc. Bart Kaël stond al meerdere keren in het Oostendse Kursaal op de planken. Het eerste seizoen van de Sounmixshow met Bart in 1989 werd trouwens opgenomen in het Kursaal.

Bart is tegenwoordig te zien in het programma Liefde Voor Muziek op VTM. Daar brengt hij covers van Milow, Laura Tesoro, Stef Kamil Carlens, Kommil Foo, Ilse DeLange en Jan Leyers. Covers die trouwens te zien zijn in hun theatershow op 27 oktober. “Naast de covers uit Liefde Voor Muziek brengt Bart ook enkele van zijn oudere hits”, weet Luc. “Maar daarnaast brengen we ook een greep uit gebeurtenissen uit ons leven. We nemen het publiek mee naar het verleden, naar onze mooiste en emotionele momenten, ons lief, maar ook ons leed. We nemen ons publiek ook mee achter de schermen van het Eurovisiesongfestival, het jaar dat Sandra Kim het festival won met J’aime la vie.”

Het koppel brengt zelfs een nummer samen. “Ik weet niet of mensen speciaal daarvoor zullen komen kijken”, lacht Bart. “Maar in Luc schuilt naast een goede presentator eigenlijk ook een goede zanger. Onze theatershow staat garant voor humor gecombineerd met pure ernst. De muziek zal aanvullend werken op de woorden en soms zullen de woorden vragen naar een muzikale apotheose.”

In primeur kregen we te horen dat Bart Kaël eind mei een nieuw album uitbrengt, ‘Onwaarschijnlijk mooi’. “Het album brengt uiteraard de covers uit Liefde Voor Muziek. Ik bracht in totaal zeven nummers. Er staan op het album ook enkele covers van bevriende artiesten. Het is trouwens mijn eerste album in twee jaar“, geeft Bart nog mee.

Tickets voor de theatershow van Luc Appermont en Bart Kaëll zijn te koop via concertenaanzee.be, kursaaloostende.be, via Toerisme Oostende en op het nummer 070 222 107. De tickets kosten 30 euro of 40 euro, inclusief reservatiekosten.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.