Balthazar penseelt nieuw miniatuurtje als voorbode ‘Sand’

Redactie KW

Vlaanderen blijft de Kortrijk-Gentse band aan de borst drukken. Terwijl ‘Losers’ nog steeds stijgt in ‘De Afrekening’ (Studio Brussel), dit weekend op vijf, en in ‘Vox’ (Radio 1), thans op drie, is er de nieuwe, ronduit geniale single ‘You won’t come around’.

Na ‘Halfway’ en ‘Losers’ is ‘You won’t come around’ de derde single die de nieuwe Balthazar-langspeler ‘Sand’ voorafgaat. Oorspronkelijk stond de release van deze cd/vinylplaat/cassette/via digitale wegen ter verkrijgen verzameling van elf nieuwe songs, gepland voor vrijdag 29 januari 2021, maar het wordt een maandje langer wachten. Het vijfde album van de band verschijnt vier weken later, op vrijdag 26 februari 2021.

Het nieuwe kleinood ‘You won’t come around’ is niets minder dan een instant classic, een zoveelste annex in de schier eindeloze lijst liefdessongs. Op muzikaal vlak vallen in de commentaren op YouTube de namen van Empire of The Sun (‘Walking on a Dream’) en Air (‘La Femme d’Argent’). Spot on.

Zanger-gitarist Maartden Devoldere zingt een tekst over het wedervaren met een geliefde. De traag voortslepende single bestaat uit twee delen. Eerst geeft de uitgeweken Kortrijkzaan zich helemaal bloot en gaat hij dieper in op het aantrekkings- en afstotingsproces van en met zijn teerbeminde. Vandaar wellicht de Bee Geesachtige backings: ‘I hope that you won’t come around’.

Vanaf twee minuten en 31 seconden gooit Devoldere zich schaamteloos in de armen van amor. ‘I’m in love’, klinkt het, gelardeerd met een vlucht strijkers. Wereldklasse.

(svv)

https://open.spotify.com/album/6M0XK6lvTfCiFcsIiMN4N4

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.