https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Amerikaanse Amanda Browder maakt geveldoek met één kilometer stof voor Triënnale Brugge

Het monumentale doek van Amanda Browder langs de Verversdijk in Brugge.
Het monumentale doek van Amanda Browder langs de Verversdijk in Brugge.
Stefan Vankerkhoven

Als voorproefje van de Triënnale Brugge heeft de Amerikaanse kunstenares Amanda Browder op maandag 3 mei de installatie Happy Coincidences langs de Verversdijk onthuld.

Op 8 mei opent de Triënnale Brugge, met dertien installaties van internationale, hedendaagse kunstenaars. De Amerikaanse Amanda Browder pakt uit met een digitale collage en met drie geveldoeken in de stad. “Ze geeft haar eigen visie weer op TraumA, het thema van de Triënnale”, legt burgemeester Dirk De fauw uit.

Amanda’s artistieke interventie en textiele sculpturen roepen een droombeeld op in de stedelijke omgeving. “Eén van de dingen die de kunstenares voor ogen heeft, als ze voor een site haar monumentale textielkunstwerken creëert, is iedere bezoeker of passant met een andere blik naar een plek te laten kijken”, vervolgt de Brugse burgmeester.

750 vrijwilligers

Op deze plek langs de Verversdijk gaat het om de vertrouwde gevel van de campus van het Europacollege. Die wordt tijdelijk verborgen. Het gevoel dat daarbij wordt opgeroepen, wil Amanda Browder laten doorwerken, ook nadat de tijdelijke aankleding verwijderd is. 750 vrijwilligers hebben hun bijdrage geleverd bij de realisatie van dit kunstwerk. Ze gingen, onder regie van Amanda Browder, aan de slag met één kilometer stof, verzameld via 500 losse donaties. Voor de textielinstallatie was 300 m² stof nodig, aan elkaar genaaid met één kilometer steken.

In het digitale werk aan de Verversdijk zijn ook meer dan 300 foto’s verwerkt. Het levert in elk geval kleurrijke schoonheid én ruimte voor verbeelding op. En dat is nu precies het opzet van de Triënnale Brugge.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten