Oostendse familie ziet hoe Gianni met vriendin finale ‘Love Island’ haalt

Het hele nieuw samengestelde gezin zat samen om Gianni aan het werk te zien in 'Love Island'. Dat was gezellig. (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Oostendenaar Gianni Aneca (22) zit in de finale van ‘Love Island’. Hij vormde met de Nederlandse schone Eilish het eerste officiële koppel van dit seizoen. Samen met zijn familie bekeken we de aflevering waarin Gianni en Eilish naar de finale werden gestemd. Làchen!

‘Love Island’ is immens populair en wordt uitgezonden op Vier en Vijf in België en op RTL 5 in Nederland. Het wordt gepresenteerd door de Nederlandse Holly Mae Brood en onze eigen Victor Verhulst. De slotfase van het programma is ondertussen aangebroken. Op zondag 11 oktober weten we welk koppel als winnaar uit de villa op Gran Canaria stapt en 20.000 euro opstrijkt. De meeste koppels zitten al vijf weken in de villa, maar Gianni en Eilish kwamen samen toe op 10 september.

Samen met de uitgebreide familie van Gianni bekeken we een aflevering en het was lachen geblazen. “We stonden aan de grond genageld, toen Gianni ons vertelde dat hij zou deelnemen aan ‘Love Island’. Ik had hem dan wel dikwijls gevraagd wanneer hij met een deftige vriendin thuis zou komen, maar dit bedoelde ik nu ook weer niet”, lacht mama Ingrid Desmit.

Tot veel in staat

Hoewel Gianni pas op 10 september zijn opwachting maakte in het programma, vertrok hij al eind augustus. “We wisten het pas twee dagen voor hij zou vertrekken. Ik wist dat mijn zoon tot veel in staat was, maar tot wat hij daar presteert… Hij vertelde ons doodleuk dat hij naar Gran Canaria zou vertrekken. Op reis?, vroeg ik hem. Neen, ik ga deelnemen aan ‘Love Island'”, pikt papa Lorenzo Aneca in. “Ik verklaarde hem gek, maar kijk… Hij doet het goed.”

Ik vroeg soms wanneer hij met een deftig lief naar huis zou komen… – Gianni’s mama Ingrid

Dat Gianni het goed doet, staat vast. De reacties op zijn persoon en op zijn relatie met Eilish zijn positief. Samen met Eilish is hij veruit het populairste koppel van ‘Love Island’ en dus ook een grote kanshebber op eindwinst. “Wat we van Eilish vinden? We vinden het een leuke meid”, gaat Ingrid verder. “We zullen alvast een stoel bij zetten, zeker, aan de kersttafel? Alleen zal de afstand tussen elkaar misschien wel een struikelblok vormen (Eilish woont in een stadje vlak voor Eindhoven red.). Maar zoals steeds wint de liefde altijd. Als ze elkaar echt graag zien, dan kan dat geen probleem vormen.”

Super als Elvis

Naast Gianni’s papa Lorenzo en zijn plusmama Natacha en zijn mama Ingrid en pluspapa Mario, zijn ook zijn broers en zus aanwezig om samen Gianni’s avonturen te volgen. “We hebben een hechte familie en uiteraard volgen we allemaal zijn avonturen”, vertelt Sonny Deneve, plusbroer van Gianni. “Niemand hier had verwacht dat hij aan ‘Love Island’ zou deelnemen. Maar eigenlijk is het wel iets voor hem. Hij past in het plaatje.” Broer Dante lacht zich rot met Gianni. “Zijn optreden als Elvis was super”, lacht Dante. Dat fan zijn van Elvis heeft hij van geen vreemde, zo blijkt. “Ik ben een grote fan van Elvis. Gianni nam die microbe over. Hij kreeg het met de paplepel ingegeven”, lacht Lorenzo. “Ik was dan ook apetrots toen ik Gianni zijn eigen showtje zag geven in een Elviskostuum. Wat ik van de zangtalenten van Eilish vind? De tekst die ze voor Gianni zong was veel belangrijker dan het geluid zelf.”

Alle steun welkom

Wie voor Gianni en Eilish wil stemmen, kan dat door het downloaden van de app ‘Love Island’. Op regelmatige basis zijn er stemrondes, maar ook tijdens de finale zullen de kijkers de doorslag moeten geven. Gianni en zijn vriendin Eilish kunnen dus elke steun gebruiken.