ManiFiesta in Bredene van start gegaan

Redactie KW

De tiende editie van het tweedaagse Feest van de Solidariteit is van start gegaan.

In Bredene is zaterdagmorgen de 10e editie van start gegaan van ManiFiesta, het tweedaagse Feest van de Solidariteit. Het programma telt niet minder dan 160 evenementen, waaronder debatten, lezingen, optredens, en kunstprojecten. De organisatoren verkochten voor deze editie meer dan 13.000 tickets in voorverkoop.

Aandacht voor Cubaanse revolutie, klimaat en racisme

Hoogtepunt op zaterdag is de lezing van Juliana Lumumba, dochter van de vermoorde Congolese leider Patrice. Ook Jeanne Devos, de Palestijnse mensenrechtenactivist Omar Barghouti, de Amerikaanse activiste Adriana Alvarez en auteur William Blanc geven lezingen. Zondag is onder meer Dilma Rousseff aanwezig, die tot 2016 president was van Brazilië. Er is ook veel aandacht voor de 60e verjaardag van de Cubaanse revolutie en thema’s als arbeidsduurvermindering, klimaat en racisme.

Daarnaast zijn er nog tal van optredens. Het is hierbij zaterdagavond vooral uitkijken naar de Servo-Kroaat Goran Bregovic met zijn Wedding and Funeral Band. Ook Jan De Wilde, Amparanaoia, Chicos Y Mendez en Vuile Mong en zijn Vieze Gasten concerteren vandaag. Op zondag staan onder meer Adamo en The Kids op het programma. Het programma is overigens zeer divers. Zo worden er bijvoorbeeld ook schaaklessen gegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier