Crisis haalt cijfers Sioen in laatste kwartaal onderuit

Redactie KW

De West-Vlaamse textielgroep Sioen is er vorig jaar niet in geslaagd om de recordcijfers over 2007 te evenaren. Dat is volledig te wijten aan de economische crisis, die de resultaten van de groep onderuit haalde tijdens het vierde kwartaal. Wegens het moeilijke economische klimaat geeft Sioen geen prognoses voor 2009.

Tot en met het derde kwartaal van 2008 was Sioen op weg om even goed te doen als in 2007. Uiteindelijk kwam de omzet echter 8 procent lager uit op 380,3 miljoen euro. Dat resulteerde in een daling van de recurrente bedrijfswinst met 18,9 miljoen euro tot 21,4 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 3,4 miljoen euro, tegen 19,2 miljoen euro over 2007. Sioen stelt een nettodividend van 0,08 euro per aandeel voor.

Concrete prognoses voor 2009 geeft Sioen niet. In een persbericht stelt de groep ernaar te streven om haar marktpositie te verdedigen en de kosten ‘rigoureus’ onder controle te houden. Een combinatie van flexibiliteit en een solide financiële – en aandeelhoudersstructuur moet Sioen helpen om sterker uit de crisis te komen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.