Wie zag de gestolen zodiac van de Marinekadetten in Oostende ?

De leden van de Marinekadetten bij de lege aanhangwagen waar tot voor kort de nu gestolen zodiac op was bevestigd. We zien Katrien Brackx met de kadetten Franky Mortelé, Lucinda Vanhooren en Levi Cleenewerck. (Foto BVO)
Redactie KW

Dieven hebben de zodiac van het Koninklijk Marine Kadettenkorps gestolen. De maritieme jeugdbeweging hoopt via berichten in de media haar boot terug te vinden.

“De gestolen zodiac stond in onze basis aan de Vuurtorenweg”, stelt Katrien Brackx, hoofd operationele dienst. “De basis zelf is beveiligd door een afsluiting van 1,80 meter hoog. We hebben er het raden naar hoe de dieven eind januari de boot over de omheining hebben getild. Een man alleen kan dit nooit gedaan hebben zonder kraan.”

“Deze tegenslag hindert de verdere uitbouw van de Marinekadetten. De zodiac is ideaal om onze jongste leden voor het eerst te laten kennismaken met het water en met de werking van een buitenboordmotor. We beschikken wel nog over twee zeilboten en over een grotere motorboot, maar deze zijn bedoeld voor onze meer ervaren kadetten.”

Bruikbare tips over de verdwenen zodiac kunnen worden gemeld via oostende@cadets-de-marine-kadetten.

(BVO)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Zeewacht van 14/02

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten