Voorwaardelijke celstraf en boete voor gokverslaafde ex-penningmeester Beweging.net voor gesjoemel met zo’n 40.000 euro

© Getty Images
Redactie KW

De voormalig secretaris en penningmeester van Beweging.net in Deerlijk is door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden en een boete van 800 euro omdat hij er met zo’n 40.000 euro van de vereniging vandoor ging. Het ex-OCMW- en -gemeenteraadslid kampte met een gokverslaving.

Jarenlang was Rudy T. (52) uit Deerlijk secretaris en penningmeester van Beweging.net, een netwerk van christelijke organisaties. Een vertrouwensfunctie waarbij hij ook over een volmacht op de rekeningen beschikte. Jarenlang was er geen of nauwelijks controle op de verrichtingen en rekeningen. In 2018 kwam bij het openen van een nieuwe rekening echter aan het licht dat hij geld naar eigen rekeningen overschreef, uitgaven deed voor privédoelen,… Volgens de openbare aanklager voor zo’n 40.000 euro. Zelf hield hij het op de helft.

Uitgespuwd door omgeving

“Sowieso heeft hij het vertrouwen beschaamd”, aldus de openbare aanklager. “Hij neemt zijn verantwoordelijkheid”, verdedigde Jan Leysen de vijftiger. “Hij betaalde al zo’n 8.000 euro terug. Hij kampt(e) met een gokverslaving. De vereniging was op de hoogte want al in 2012 waren er problemen. Hij sloot toen een lening af om geld terug te storten, leende bij vrienden en bleef het vertrouwen genieten. Maar hij herviel in zijn zonden. Maar hij is geen misdadiger. Hij kreeg al een zware straf want hij is zijn echtgenote kwijt, zijn sociaal leven kwijt en wordt uitgespuwd door mensen van wie hij dacht dat ze zijn vrienden waren.” (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten