Vijftal verkocht honderd kilo cannabis op halfjaar tijd

Vijf mannen hebben zich maandag op de rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor het verhandelen van cannabis. Op zes maanden tijd verkochten ze volgens het parket 108 kilo, goed voor een geschatte drugswinst van ruim 1 miljoen euro. Ze riskeren tot drie jaar cel.

In 2015 dealden de vijf enkele maanden cannabis. Ze gaven dat ook toe, maar beweren dat het om veel kleinere hoeveelheden ging. Volgens het openbaar ministerie verkochten eerste twee beklaagden elk 38 kilogram cannabis, de derde en vierde respectievelijk 15 en 17 kilogram. De vijfde zou de andere geholpen hebben.

Volgens advocaat Filip De Reuse, die de vierde beklaagde verdedigt, werd het onderzoek slecht gevoerd. “De aantallen waarvan sprake zijn gebaseerd op verklaringen van afnemers, die niet betrouwbaar zijn”, benadrukt hij. “Veel winst heeft mijn cliënt er bovendien niet mee gemaakt. De erfenis die hij kreeg na de dood van zijn vader is al helemaal uitgegeven.”

De mannen bestelden hun drugs via e-mail via een Nederlands netwerk. Voor de eerste twee worden straffen van drie jaar, waarvan twee effectief, en verbeurdverklaringen van 379.000 euro per persoon gevorderd. Vonnis op 18 december.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.