Viertal riskeert celstraf voor drugsbezit na wilde achtervolging in Oostende

De rechter doet uitspraak op 10 november. © Getty Images
Redactie KW

Drie mannen en een vrouw riskeren een celstraf voor invoer en bezit van cannabis. Bij hun terugkeer uit Nederland werd hun wagen in Oostende onderschept door de politie waarna ze tegen 180 kilometer per uur op de vlucht sloegen.

Op 3 september vorig jaar keerde Oostendenaar R.D. (30) met zijn wagen huiswaarts na een bezoekje aan een coffeeshop in Nederland. Stadsgenoten T.M. (30) en N.V. (32), evenals Bruggelinge S.W. (28), zaten als passagier in de wagen. Op de A10 richting Kennedyrotonde in Oostende haalden ze aan hoge snelheid een politiewagen in, die meteen de achtervolging inzette.

“Zelfs aan een snelheid van 180 kilometer per uur had de politie moeite om de wagen van de beklaagden in te halen”, verduidelijkte de procureur vrijdag in de Brugse rechtbank. “Uiteindelijk kon de politie hen toch staande houden in de Verenigde-Natieslaan. In de koffer lagen twee zakken met in totaal 72 gram cannabis.”

Eerdere veroordeling

De procureur vroeg een jaar cel voor R.D., die eerder al een veroordeling opliep. Voor de drie anderen vroeg ze acht maanden cel. Volgens R.D. waren ze elk apart de coffeeshop binnen geweest en wist hij niet dat zijn passagiers drugs mee naar huis zouden nemen. “Het was de bedoeling om enkel ter plaatse te gebruiken”, beweerde hij. De drie anderen bekenden de feiten wel.

De uitspraak volgt op 16 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.