Vier maanden cel nadat man vrouw neusbreuk slaat op rommelmarkt in Veurne

© Getty Images
Redactie KW

Een man die tegenwoordig in het Waalse Dottignies woont heeft vier maanden cel gekregen omdat hij een vrouw een neusbreuk heeft geslagen. De feiten speelden zich af op 30 juni 2018 tijdens de rommelmarkt in Veurne.

Dader M.A., die erkende een agressieprobleem te hebben, en slachtoffer S.D. kennen elkaar. “Volgens hem heeft dat meisje hem eerst een slag toebedeeld maar daar zijn geen bewijzen van”, sprak de procureur. “In ieder geval ging hij er daarna over want nadat hij ze een duw had gegeven zag een getuige dat hij die vrouw met zijn volle vuisten aan het slaan was. Haar verwondingen liegen er niet om: ze had een snijwonde in het gezicht en een neusbreuk. Ze kon acht dagen niet werken. Ik vraag vier maanden cel en 400 euro boete.”

In staat van ontbinding

Volgens de advocaat van M.A. ligt de schuld bij het meisje zelf. “Ze was hem op de rommelmarkt aan het provoceren en was al in staat van ontbinding”, drukte hij het nogal plastisch uit. “Ze viel hem lastig door liefdesperikelen in een historie van wisselende relaties. Het is duidelijk dat zij hem eerst sloeg en hij daarna een reactie in huis had. Wij vragen dus de opschorting.” Daar ging de rechter niet op in. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.