Verpleegster op covid-afdeling ontsnapt aan rijverbod: “Justitie heeft respect voor helden”

© Getty Images
Redactie KW

Dat ook politierechters respect hebben voor de helden in de zorg bleek donderdag in de politierechtbank van Kortrijk. Een 29-jarige verpleegkundige moest zich daar verantwoorden voor een snelheidsovertreding, maar uitzonderlijk werd geen rijverbod uitgesproken.

Heel wat van ons applaudisseren elke avond om 20 uur voor de mensen in de zorg. Een Kortrijkse politierechter toonde haar appreciatie donderdagmorgen op een andere manier. Ze sprak namelijk een milde straf uit voor een zelfstandige verpleegkundige die momenteel ook op de covid-afdeling van verschillende ziekenhuizen meedraait. “Justitie heeft duidelijk ook respect voor onze helden. En dat is fijn om te zien”, zegt haar advocaat Ilse Verkindere.

Te snel op E403

De 29-jarige verpleegkundige uit Lichtervelde moest zich verantwoorden omdat ze op 22 september vorig jaar te snel reed op de E403 in Roeselare. Ze passeerde er aan 111 kilometer per uur voorbij werken waar de snelheid uitzonderlijk beperkt was tot 70 kilometer per uur. Dus werd ze voor de politierechtbank gedaagd. Er hing haar een boete en een rijverbod boven het hoofd. Maar zover kwam het dus niet.

Hulp voor vrouw

“Ze werkte toen nog als thuisverpleegkundige en was op weg naar een patiënte die uit haar bed was gevallen en niet meer recht kon”, aldus meester Verkindere. “Het was nog heel vroeg ‘s morgens, dus ze bracht geen andere mensen in gevaar. Integendeel, ze was op weg om die vrouw te helpen. Ondertussen werkt ze op de covid-afdeling van verschillende ziekenhuizen. Daar zorgt ze dag en nacht voor andere mensen.”

Enkel milde boete

De advocaat wees er op dat een rijverbod voor professionele problemen zou zorgen. “Het openbaar vervoer is in haar geval geen optie. Ze komt bovendien met veel besmette mensen in contact. Moeten we dan het risico nemen om haar met het openbaar vervoer te laten reizen? Het is uitzonderlijk, maar in dit geval zou ik u willen vragen om geen rijverbod uit te spreken.”

De politierechter toonde begrip voor de situatie en besliste om effectief geen rijverbod te geven. De vrouw kwam er met een milde boete van 280 euro van af. “Gezien de professionele activiteiten”, gaf de rechter als argument mee. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten