Veroordeelde moordenaar uit Menen krijgt zes maanden cel voor uitkeringsfraude

Redactie KW

Een Menenaar, die in 1984 levenslange dwangarbeid kreeg opgelegd voor moord, heeft in de Brugse rechtbank zes maanden effectieve celstraf gekregen voor uitkeringsfraude en gebruik van valse stukken.

Toen zijn invaliditeitsuitkering zogezegd geschorst was, klopte Daniël D. (62) aan bij het OCMW van Menen. Hij legde een vals attest voor en zwaaide met een bankrekeninguittreksel als “bewijs” van zijn laatste uitkering. Maar in werkelijkheid bleek het om de storting van zijn vakantiegeld te gaan.

Op 3 maart dit jaar ging D. tot bekentenissen over en verklaarde hij dat een vriend het attest op zijn vraag vervalst had. In totaal ontving de man ruim 7.000 euro ten onrechte aan OCMW-steun. De procureur vroeg een jaar cel voor de man, die niet kwam opdagen voor zijn proces.

Het strafblad van D. telde in totaal al twaalf veroordelingen, waarvan de zwaarste dateert van 1984. Het Brabantse hof van assisen veroordeelde hem toen tot levenslange dwangarbeid voor moord. Voor de uitkeringsfraude kreeg hij naast zes maanden effectieve celstraf ook nog een effectieve geldboete van 4.800 euro. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.