Verkeersslachtoffer zelf voor rechtbank voor laster en eerroof

Redactie KW

Enkele weken nadat haar schadeclaim van ruim negen miljoen door de politierechter werd afgewezen, moest een verkeersslachtoffer zich dinsdag op de burgerlijke rechtbank verantwoorden voor laster en eerroof ten aanzien van een tandarts.

Het dossier kon nog niet behandeld worden, omdat het voor de verkeerde kamer werd gedagvaard.

Op 27 april deed de Kortrijkse politierechter uitspraak in het dossier van paardencoach A.S. tegen AG Insurance. Zij had ruim 9,5 miljoen euro gevraagd voor letsels die ze zou hebben ten gevolge van een verkeersongeval. De rechter oordeelde dat het oorzakelijk verband tussen het ongeval en haar letsels niet bewezen is.

Samen met een aantal andere verkeersslachtoffers meent de paardencoach dat er gerechtsartsen onder één hoedje spelen met de verzekeringen. De groep richtte onder meer de website www.stopmisbruikverzekeringen.be op. Daarop doen de verkeersslachtoffers hun verhaal en lijsten ze argumenteringen op over het vermeende misbruik. In mei vorig jaar kwam er ook een Panoramareportage die drie verkeersslachtoffers, onder wie A.S., in beeld bracht.

Na het vonnis van de politierechter, werd A.S. gedagvaard voor laster en eerroof door een tandarts. Hij komt voor in een artikel op de website en diende klacht in. Naast een persoonlijke schadevergoeding, zou de arts ook vragen dat de website offline wordt gehaald. De pleidooien konden echter niet aangevat worden omdat de zaak gedagvaard moet worden voor een andere kamer. De rechter daar is meer gespecialiseerd in de materie.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.