Twee mannen voor de rechter na vechtpartij aan café in Zonnebeke

Redactie KW

Op de rechtbank van Ieper staan twee beklaagden terecht voor een vechtpartij aan café Spoorlijn 64 in Zonnebeke. Daarbij belandde een man met verwondingen in het ziekenhuis.

Aan het café in Zonnebeke kwam het op een zeker ogenblik tot een vechtpartij tussen twee groepjes. De aanleiding lag bij een man die de vriendin van beklaagde G.G. (32) beledigingen naar het hoofd slingerde. Het kwam tot een treffen waarbij naast G.G. zijn vriend R.D. (51) zich niet onbetuigd liet. Volgens getuigen zouden er geschopt en geslagen zijn geweest terwijl het slachtoffer op de grond lag. Die raakte gewond aan schouder en ribben en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

“Had die man niet eerst geslagen dan was dit nooit gebeurd”, verdedigde G.G. zich op de rechtbank. “Hij was dronken en kon bijna niet meer op zijn benen staan.” G.G. moest echter toegeven dat ook hij te diep in het glas had gekeken. “Maar mijn cliënt is niet de vechtersbaas die zomaar op iedereen slaat”, aldus zijn raadsman Jean-Pierre Duyck, die een werkstraf vraagt voor G.G.

R.D. zegt dat hij tussenbeide kwam nadat de andere man de vriendin van G.G. beledigde. “Ik had die gast gevraagd daarmee te stoppen, maar hij bleef maar doorgaan.” Raadsman Koen Bentein spreekt van uitlokking. De verdediging uit ook zijn twijfels over de verwondingen van het slachtoffer. “Daags nadien werd hij al opnieuw op café gezien”, klinkt het. Vonnis op 15 juni.

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten