https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee jaar cel voor Oostendse drugsdealer die pink afhakte na discussie over koopwaar

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een Oostendse drugsdealer die met een bijl een pink afhakte tijdens een discussie over de kwaliteit van zijn cannabis, heeft in de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen. Aan zijn slachtoffer moet hij 12.000 euro schadevergoeding betalen

Op 22 februari 2017 sprong de Oostendse drugsdealer Dimi V. (21) in zijn wagen en scheurde hij naar een woning in de Aartrijkestraat in Eernegem. Een misnoegde klant, die beweerde dat hij Provençaalse kruiden had gekregen in plaats van cannabis, had zijn geld teruggeëist en dat zinde hem niet. Aan de voordeur stootte V. op een vriend van de klant waarna hij een bijl van 40 centimeter lang bovenhaalde en daarmee in het rond zwaaide. Het 23-jarige slachtoffer verweerde zich maar de dealer hakte zijn pink af. “De artsen konden de vinger redden maar mijn cliënt kan ze wel niet meer bewegen”, stelde advocaat Robin Vandervennet.

Dimi V. werd ook veroordeeld voor een geval van verkeersagressie. Op 29 augustus 2017 sloeg hij een man neer na een discussie over een rijmanoeuvre in Oostende. Volgens zijn advocate Suzy Cooleman heeft V. zich intussen herpakt. “Mijn cliënt is niet langer de persoon die hij toen was. Hij doet zijn best nu en beseft de ernst van de feiten.”

AFr

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.