Trio staat terecht voor achttal inbraken

Op de rechtbank van Ieper staan drie jongeren terecht voor inbraken in scholen en in een kinderdagverblijf. “Ik breek binnen in scholen omdat het gemakkelijk is”, klinkt het bij een van de verdachten.

T.M., G.D. (21) uit Poperinge en A.B. (20), eveneens uit Poperinge riskeren op de rechtbank van Ieper een celstraf met voorwaarden te krijgen voor acht feiten van inbraken.

Zo werd er toegeslagen in de basisschool Sint-Franciscus en kinderopvang De Ster in Poperinge. Daarnaast is er in het dossier sprake van diefstalpogingen, beschadigingen, slagen en verwondingen en drugsfeiten. De raadsman van T.M., meester Koen Bentein, noemde zijn cliënt een kruimeldief die wat aan de rand van de maatschappij leeft. Een druggebruiker die steelt om te overleven.

De man werd betrapt toen hij toesloeg in de kinderopvang. Een beetje een gelijkaardig verhaal was te horen bij de tweede verdachte. Die zegt dat hij een black-out had toen hij wakker werd met een geldkoffer bij zich. De man had toen een mix van speed en alcohol genomen. G.D. werd voorwaarden opgelegd, maar die werden niet nageleefd. Hij ging binnen in het Heilig Hartziekenhuis om zich te laten begeleiden, maar was er na een uur alweer weg. “Mijn cliënt zit in een kluwen waar hij maar niet uitgeraakt”, aldus meester Jean-Pierre Duyck.

Derde beklaagde gebruikte al drugs op heel jonge leeftijd. “Hij zat in een drugsspiraal, maar hij gooide zijn leven volledig om”, aldus meester Tine Verbeke.

Vonnis op 3 juni.

(CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.