Toch geen internering voor poging doodslag op vriendin in Blankenberge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft een dertiger uit Blankenberge naar de correctionele rechtbank verwezen voor poging tot doodslag op zijn vriendin. T.G. greep het slachtoffer bij de keel, maar hij ontkent dat hij haar van het leven wilde beroven. Het parket had om zijn internering gevraagd, maar daar gaat de raadkamer dus niet op in.

Op het appartement van het koppel in Blankenberge ontstond op woensdag 21 augustus een hoogoplopende ruzie. Tijdens dat conflict greep de man zijn partner bij de keel. Hij begon haar te wurgen, maar zou dan zelf zijn greep gelost hebben. De vrouw verweerde zich met twee messen en kon zelf de hulpdiensten verwittigen. Ze liep bij de feiten geen ernstige verwondingen op.

T.G. werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Sindsdien zit de man in voorhechtenis. Naar eigen zeggen had hij niet de bedoeling om zijn vriendin om het leven te brengen, maar wilde hij haar enkel doen zwijgen.

Er werd een gerechtspsychiater aangesteld om de verdachte te onderzoeken. Die kwam ondertussen tot de conclusie dat T.G. ontoerekeningsvatbaar is. Vooral zijn alcoholmisbruik zou daarbij een rol gespeeld hebben. In die omstandigheden vorderde het parket dinsdagochtend zijn internering. De verdediging vroeg echter om daar niet op in te gaan en de zaak naar de correctionele rechtbank te verwijzen.

De raadkamer volgde het standpunt van de verdediging. Het proces zal binnen een drietal weken van start gaan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier