Rechter dringt aan op residentiële opname voor dertiger na partnergeweld

© iStock
Redactie KW

Een 31-jarige man uit Kortrijk die al maandenlang zijn partner sloeg, is door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 400 euro.

“Een knipperlichtrelatie”, zo omschreef de openbare aanklager in Kortrijk de relatie van Jonas M. uit Kortrijk. Eentje die met de regelmaat van een klok met geweld gepaard gaat. Op 30 juni 2019 duwde hij zijn vriendin waardoor ze met haar hoofd tegen een zetel terecht kwam. Op de koop toe kreeg ze nog een slag tegen de neus.

Op 29 oktober 2019 was het opnieuw prijs. Een getuige zag hoe de vrouw door M. op straat werd afgetroefd. Toen hij kon opgepakt worden, riep hij nog ‘dat hij haar zou vermoorden als hij zou vrijkomen’. De onderzoeksrechter besliste om hem onder voorwaarden vrij te laten maar amper 14 dagen later greep M. zijn vriendin al opnieuw bij de keel.

Huwelijksaanvraag in gevangenis

Opnieuw kreeg hij nog een kans om zich als vrij man te bewijzen. Op 24 febuari 2020 was het na nieuw partnergeweld ook voor het gerecht welletjes, met een aanhouding tot gevolg. Dat weerhield het koppel er niet van om in de gevangenis een huwelijksaanvraag in te dienen. Lang zal hij niet meer in de gevangenis moeten blijven want de rechter sprak enkel de periode die hij tot nu achter de tralies zat, als effectieve celstraf uit. Ze drong er wel op aan dat hij zich residentieel voor zijn psychische en verslavingsproblemen zal laten begeleiden. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten