Zware straffen voor dieven die toeristen bestalen met vogelpoep-list

© Getty Images/Tetra images RF
Redactie KW

En man en een vrouw uit Latijns-Amerika zijn beide tot 30 maanden celstraf veroordeeld wegens een hele reeks diefstallen ten aanzien van toeristen in de Brugse binnenstad. Hun list: vogelpoep. Een derde verdachte werd vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen.

In de loop van 2019 en 2020 werden heel wat diefstallen aangegeven in de Brugse politiekantoren. “Telkens was de modus operandi dezelfde: het besmeuren van kledij met vogelpoep en daarna helpen afvegen. Ze stalen intussen portefeuilles met cash geld en bankkaarten. Met die kaarten haalden ze ook nog geld af. Uiteindelijk werd hun identiteit achterhaald op basis van camerabeelden. Ze hadden ook in Dinant slachtoffers gemaakt, bleek uit het onderzoek”, aldus het Openbaar Ministerie op de zitting. Het trio verplaatste zich met gehuurde voertuigen.

De verdachten bleken een Argentijn van 43, een Chileen van 40 en een Argentijnse van 31 die in Spanje wonen. Een van hen werd opgepakt en recent uitgeleverd, de twee anderen werden bij verstek berecht. De rechtbank sprak een van de drie vrij wegens gebrek aan bewijzen, de twee anderen kregen telkens 30 maanden celstraf. De slachtoffers, allemaal buitenlandse toeristen, kwamen niet opdagen en stelden zich ook geen burgerlijke partij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier