Werkstraf van 70 uur voor ‘zeker al 20 keer’ partnergeweld

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 34-jarige man uit Menen moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 70 uur uitvoeren omdat hij ‘zeker al 20 keer’ zijn vrouw sloeg. Plannen om te scheiden zitten ondertussen opnieuw in de koelkast. “Ik ben bang dat hij me ’s nachts eens zal vermoorden”, verklaarde de vrouw nochtans bij de politie.

Op 28 maart 2020 bood de vrouw zich samen met haar baby bij de politie aan om aangifte te doen van partnergeweld. Nog tijdens haar verhoor viel ze flauw van de spanningen en emoties. Een medisch onderzoek bracht aan het licht dat ze tal van nieuwe maar ook oude verwondingen vertoonde.

Naar zus in Namen

Bij een nieuwe klacht op 18 juni 2020 verklaarde ze dat ze al twee jaar slagen kreeg van haar echtgenoot S.I. Ze trok met haar baby uit de gezinswoning, naar haar zus in Namen, maar slechts enkele dagen later keerde ze al terug.

“Vastgegrepen aan de hals, geschopt, bij de keel gegrepen, aan het haar getrokken en slagen in het gezicht”, somde de openbare aanklager het geweld op. “Ze was soms zo mishandeld dat ze niet meer op haar benen kon staan.”

Wederzijdse ergernissen

Het openbaar ministerie vorderde dan ook een effectieve celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro, maar de rechter was milder, mede gelet op de verzoening. Ondertussen lijkt de rust bij het koppel immers te zijn teruggekeerd.

Ze zakten samen met hun peuter naar de rechtbank in Kortrijk af en stopten de echtscheidingsplannen (voorlopig?) in de koelkast. “De frustraties en spanningen liepen soms hoog op, maar dat kwam door wederzijdse ergernissen”, verdedigde de man zich. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.