Vrouw uit Avelgem krijgt werkstraf voor messteek in de bil van partner op kerstavond

Redactie KW

Een 22-jarige vrouw uit Avelgem moet van de rechter in Kortrijk een werkstraf van 100 uren uitvoeren. Op kerstavond stak ze haar toenmalige partner na een discussie met een mes in de bil.

Na een relatie van 10 maanden trok het slachtoffer na een positieve coronatest van Kimberly V. bij haar in. Samen gingen ze in quarantaine. Op kerstavond hadden ze plannen om er een gezellige avond van te maken. Maar na een fles cava, 2 flessen rosé, wodka en whisky ontstond er discussie. Rond 4 uur ’s nachts escaleerde het helemaal. Het slachtoffer liep naar boven om een mes te halen maar uiteindelijk raakte V. haar partner zelf. Een wonde van 5 centimeter breed en 12 centimeter diep was het resultaat.

Geen schrammetje

“Ik had eerst niet door dat ik hem in mijn zwaaibeweging had geraakt”, aldus de vrouw. “Van zodra ik besefte dat hij gewond was, verzorgde ik hem en belde de hulpdiensten. De openbare aanklager eiste een celstraf van 18 maanden. “Het was geen schrammetje”, klonk het. Ook al is V. actief als zorgkundige en mispeuterde ze voorheen nog niets.

Tot een celstraf kwam het uiteindelijk niet. De rechter legde haar een werkstraf van 100 uren op. Aan het slachtoffer moet ze een schadevergoeding van zo’n 2.600 euro betalen.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.