Vrouw met alcoholprobleem durft door partnergeweld niet naar deskundige

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

De politierechter in Veurne heeft een vrouw met een alcoholprobleem voor de tweede keer naar een deskundige gestuurd om zich te laten onderzoeken. De eerste keer ging A.D. niet naar haar afspraak omdat ze het slachtoffer was geworden van partnergeweld.

De 45-jarige vrouw werd in februari vorig jaar aan de kant gezet in De Panne toen ze onder invloed achter het stuur van haar wagen zat. A.D. bleek ook dronken te sturen. Er waren vermoedens dat de vrouw kampt met een serieus alcoholprobleem. Daarom vroeg de procureur of ze op basis van artikel 42 van de wegcode definitief ontzet kon worden om nog achter het stuur te kruipen. De politierechter stuurde haar daarop naar een deskundige. Die zou via een haaranalyse uitmaken hoe het gesteld is met het alcoholprobleem van de vrouw. Maar ze ging niet naar haar afspraak in augustus.

“De uitleg daarvoor is schrijnend”, sprak haar advocaat. “Ze had net voordien alweer klappen gekregen van haar man, de vader van haar twee tienerdochters. Er zitten foto’s in het dossier. U zal zien dat haar gezicht flink toegetakeld is. Uit pure schaamte durfde ze daardoor niet te gaan naar de dokter-deskundige. Ze diende klacht in tegen haar partner en die zit nu zelfs in de cel”.

De rechter controleerde de zaak en besloot A.D. nog een nieuwe kans te geven. Ze krijgt een tweede afspraak bij de dokter en moet op 26 april terugkeren. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier