Vrijspraak voor vermeende vernieler van poort in Veurne na aangifte drie maanden later

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Beernem is door de strafrechter vrijgesproken voor een vermeende vernieling van een garagepoort in Veurne. Er was eigenlijk geen bewijs. “Enkel het slachtoffer dacht dat Y.V. de dader was en diende bovendien pas drie maanden later klacht in”, sprak de rechter.

De vermeende feiten gebeurden op 14 november 2021 in Veurne. Op straat kwam het tot een discussie tussen een vrouw uit Veurne en de 37-jarige Y.V. Dat gebeurde aan de achterkant van een woning waar garages staan. De vrouw ging naar binnen om haar partner te zoeken toen ze plots veel kabaal hoorde, meteen gevolgd door het geluid van een vertrekkende bromfiets. Toen ze ging kijken, was Y.V. verdwenen en bleek de garagepoort vernield te zijn. Er zijn geen harde bewijzen dat Y.V. de feiten zou hebben gepleegd. Wel werd kort daarna een bromfietser betrapt die de gesloten spoorwegovergang in Veurne negeerde. Die bromfiets werd door de politie teruggevonden aan de woning waar Y.V. toen verbleef.

De man blijft echter alles ontkennen en vroeg de vrijspraak. De rechter volgde dat. “Y.V. werd niet gezien op de plaats van de feiten toen die gebeurden. Enkel het slachtoffer verdacht hem omdat ze ermee ruzie had gemaakt. Bovendien diende ze om een of andere reden pas drie maanden later klacht in. Er is geen enkele reden om die man te veroordelen”, sprak de rechter. Hij ging dus vrijuit. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier