Voorwaardelijke celstraf en boete voor twintiger na uitslaan tanden van zus

© Getty Images/
Redactie KW

Na een uitje met veel alcohol sloeg een 25-jarige jongeman uit Menen bij een bezoekje aan zijn zus in Waregem haar tanden uit. Haar vriend gaf hij een kopstoot. De rechtbank van Kortrijk veroordeelde hem daarom tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een effectieve boete 800 euro. “Ik zie mijn zus graag, ik zou haar nooit slaan”, ontkende hij nog.

Op 2 juni 2021 dook Mohammed J. samen met een bevriend koppel aan het appartement van zijn zus en haar vriend in Waregem op. Na stevig doordrinken, ontstond er een discussie en zag het bevriende koppel hoe hij zijn zus een vuistslag gaf en haar tanden uit haar mond vlogen.

‘Geen alcohol meer gedronken’

Toen de politie ter plaatse kwam, vonden ze een bloedspoor en de vrouw met een gezwollen lip en gebroken tanden. “Maar ik zie haar graag”, vertelde J. aan de rechter.

“Ik zou zoiets nooit doen. Ik heb sindsdien geen alcohol meer gedronken en ben bereid nooit meer te drinken.” Eerlijkheidshalve gaf hij toe dat hij eigenlijk niet meer wist wat er die avond precies gebeurd was. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier