Vijftig uur werkstraf voor dronken agressieveling die ermee dreigt buschauffeur te onthoofden in Brugge

Redactie KW

Een 38-jarige Bruggeling moet een werkstraf van vijfitg uur vervullen omdat hij een buschauffeur van De Lijn aanviel en met de dood bedreigde.

Op 15 november vorig jaar stapte B.D. samen met drie kompanen een lijnbus op in Brugge. De vier waren dronken en maakten amok. Een passagier die het welletjes vond, maakte duidelijk dat hij wilde afstappen, maar dat zinde het gezelschap niet. Toen de chauffeur hen bovendien op de mondmaskerplicht wees, ging bij B.D. het licht uit.

“De beklaagde ging de buschauffeur te lijf en probeerde het zeil dat de bestuurdersruimte afschermt, los te trekken”, zo stelde de procureur. “Toen dat niet lukte, stapte hij af en gooide zijn bierblikje tegen de voorruit van de bus. Vervolgens schold hij de chauffeur de huid vol en dreigde hij ermee haar te onthoofden. Dat was schabouwelijk gedrag.”

Woedeaanvallen beheersen

De procureur vroeg drie maanden cel voor B.D., die eerder al vijf correctionele veroordelingen opliep. Advocaat Bart Bleyaert stuurde met succes aan op een werkstraf. “Mijn cliënt volgt momenteel psychologische begeleiding om zijn woedeaanvallen te leren beheersen”, zo pleitte hij. Als B.D. zijn werkstraf niet correct uitvoert, krijgt hij alsnog drie maanden cel. Aan de buschauffeur moet hij bovendien 350 euro schadevergoeding betalen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier